Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Tesla очаква да повиши цените на произвежданите в Китай нейни електромобили заради новите мита в ЕС

Снимка: БГНЕС

Tesla очаква да повиши цената на своя електромобил Model 3 заради вносните мита, които ще бъдат наложени от ЕС за електрическите автомобили на батерии, произведени в Китай, съобщи в четвъртък американският автомобилен производител на своя уебсайта, но без да уточнява размера на ценовите увеличения, предаде Ройтерс.

Съобщението, показано на уебсайта на Tesla за страни, включително Германия, Франция, Ирландия, Белгия и Унгария, призова бъдещите купувачи да направят своите поръчки през юни.

"Очакваме необходимостта да увеличим цените за превозните средства Model 3 от 1-ви юли 2024 г. Това се дължи на допълнителни вносни мита, които вероятно ще бъдат наложени на електрически превозни средства, произведени в Китай и продавани в ЕС", се казва в съобщението.

В сряда Европейската комисия заяви, че от 4-ти юли ще наложи допълнителни мита до 38,1% върху вноса на различни модели електрически автомобили, произведени в Китай, рискувайки да получи ответна реакция от страна на Пекин, който заяви, че ще предприеме мерки за защита на интересите си.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна