Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иън Маккелън очаква да се възстанови напълно

Иън Маккелън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският актьор сър Иън Маккелън каза, че "очаква с нетърпение да се върне на работа" и да се възстанови напълно след падане от сцената на театър в Уест Енд.

85-годишният актьор извика от болка и поиска помощ по време на представление в понеделник вечерта. Иън Маккелън загуби опора по време на участие в бойна сцена. В съобщение в социалната мрежа "Екс" той благодари на хората за "любезните им съобщения и подкрепа", добавяйки, че е "дълбоко задължен" на служителите на националното здравеопазване, които се погрижиха за него. Той е бил уверен, че бързо ще се възстанови напълно. Актьорът обаче не даде подробности за нараняванията си или кога точно ще се завърне на работа. 

Инцидентът стана по време на продукцията "Плейър кингс" (Player Kings) по "Хенри IV" от Шекспир. Иън Маккелън има многобройни роли в пиеси на Шекспир, сред които Ричард II, Кориолан, Яго, Ричард III, крал Лир и Макбет. Той също така ще играе ролята на Хамлет в нова филмова адаптация, режисирана от Шон Матиас. В киното той остави голяма следа с образа на Гандалф в трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит", както и с Магнито във филмите за "Х Мен". Други негови значими филма са "Красавицата и звяра", "Шифърът на  Леонардо" и "Мистър Холмс".

По публикацията работи: Мария Петрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна