Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Костадинов: Искаме възмездие за онези, които доведоха нашия народ до кома

Костадин Костадинов в Народното събрание, 19 юни 2024 г.
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Всички в тази зала, независимо от временно дадените ни власт и позиции, трябва да сме преди всичко едно – българи. Малцина от вас, уважаеми сънародници, упражниха задължителното си право преди само десетина дни. Останалите 70% останахте вкъщи", констатира в изказване от парламентарната трибуна в рамките на тържественото първо заседание на 50-ото Народно събрание лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Огромната част от българския народ открито заяви, че не се интересува кой управлява държавата, кой го представлява, кой е отговорен за настоящето и бъдещето на нацията… Ето защо днес трябва да сме смирени… Искаме възмездие за онези, които доведоха нашия народ до кома!", заяви Костадинов.

"И в това Народно събрание "Възраждане" няма да спре да защитава България, българите и българските национални интереси. И ще го правим не само тук, но и извън парламента и навсякъде, където е необходимо. Независимо от нихилизма, апатията и глупостта. Правим го и няма да спираме да го правим поради една много проста причина – ние друг народ нямаме, друга родина нямаме – добър, лош – нашият народ е нашето семейство и ние няма да го предадем никога. Ако трябва ще се бием, ако трябва ще умрем за него", посочи лидерът на "Възраждане", който завърши изказването си с цитат от стихотворение на Никола Вапцаров и с думите: "Да живее България!". 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна