Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британските метеоролози предричат топлинни вълни следващата седмица

На плаж в лондонски парк, 17 юни 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лятото най-сетне дойде във Великобритния, коментират британските метеоролози, които предричат топлинни вълни през следващата седмица, а още утре температури от порядъка на 29-30 градуса в някои части на страната. 

Британската столица е едно от местата, където се очакват големи жеги. След дъждовното и хладно начало на лятото британците най-накрая могат да очакват нещата да се подобрят с повишаването на температурите в цялата страна. 

Главният синоптик на Метеорологичната служба Нийл Армстронг каза, че „в някои централни и южни райони е вероятно температурите да се доближат до стойностите, необходими за създаване на условия на топлинни вълни“. 

Това важи най-вече за югоизточните части на Англия. Много британци вече планират пътувания в чужбина през лятото, но има голяма бройка, които ще се отправят към британските плажове и водоеми. 

По този повод метеоролозите и бреговата охрана издадоха предупредени, защото температурата на водата все още далеч не е добра за плуване и резкият температурен преход може да се окаже с фатални последици.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна