Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Митът за Афродита“ - ново приложение запознава туристите с родената в Кипър богиня

Скалата на Афродита
Снимка: Бранислава Бобанац

Любителите на пътешествията и историята вече ще могат да се „срещнат“ с родената в Кипър богиня Афродита и дори да си направят селфи с нея. Тази възможност предлага новото „умно“ приложение, което е част от технологичните иновации, надграждащи дигиталното присъствие на района на Пафос на световната туристическа карта.

Новото приложение, наречено „Митът за Афродита“ (Myth of Aphrodite), вдъхва живот на нейната история с аудиовизуални средства, предлагайки нова туристическа визия, казаха от Регионалния туристически борд на Пафос при официалното му стартиране.

То включва всички легенди за красивата древногръцка богиня на любовта – както най-известните, така и по-малко познатите. Чрез смарт устройствата си потребителите могат да се насладят на сцени от живота на Афродита на всички седем места на острова, свързани с нея, които се намират в района на Пафос и са сред най-популярните туристически маршрути в Кипър.

Те могат да видят излизането ѝ от морската пяна близо до скалата Петра ту Ромиу, известна като „Скалата на Афродита“, да посетят „Свещените градини на Афродита“ и „Баните на Афродита“, да минат по природните пътеки около Пафос по стъпките на богинята. Смарт разказът за Афродита е достъпен на пет езика (гръцки, английски, френски, немски и руски), заедно с аудио обиколка и богат видео материал.

Властите в Пафос с подкрепата на правителството подготвят предложение районът на „Скалата на Афродита“ да бъде обявен за паметник на природното и културно наследство на ЮНЕСКО.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна