Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Епитропов се надява златото от Белград да е само началото

Любомир Епитропов със златния медал на летище "София".
Снимка: БГНЕС

Надявам се това да е само началото за българското плуване. Това заяви шампионът ни на 200 м бруст Любомир Епитропов след прибирането на националния отбор по плуване от европейското първенство в Белград, Сърбия.

Епитропов подели първото място с Ерик Першон от Швеция. Той финишира във финала с време 2:09.45 минути, с което подобри собствения си национален рекорд. Българинът остана осми във финала на 100 м бруст.

„Определено беше дълго състезание. Класирах се за два финала. На 200 м взех златен медал. Доста радостен съм, че донесох този медал. Всеки от нас го заслужава заради труда, който полага. Надявам се това да е само началото. Мисля, че дали е знак, ще покаже само бъдещето. Вярвам, че може да е. Аз на финала знаех, че имам някакви шансове да съм в топ 3. Скочих с нагласата да стана първи, но не знаех до каква степен това може да е реалност“, започна той.

"Целта е преизпълнена с този медал. За олимпиадата искам да отида без очаквания, надявам се да подобря времето си. Ще дам всичко от себе си, а това какъв ще е резултатът не зависи изцяло от мен“, добави родният плувец по отношение на Игрите в Париж, които ще бъдат втори за него след тези в Токио преди три години.

 „Сега ми предстои държавно първенство от четвъртък до неделя. От 1 до 14 юли съм на лагер, а след това на 18 или 19 заминаваме за Париж“, обясни програмата си до олимпийските игри 25-годишният великотърновец.

„Определено действа позитивно, не знам дали ще ми повлияе на самочувствието, трябва непрекъснато да вярваш в себе си, без значение къде си се класирал преди. Уверен съм в себе си, а резултатите както станат. Да, вярвал съм, защото няма смисъл ако не вярваш, че имаш сили, да продължаваш да го правиш толкова време“, завърши златният ни медалист на 200 м бруст.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна