Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първите две програми в сектор "Култура" по ПВУ ще бъдат рестартирани

Найден Тодоров
Снимка: БГНЕС

Първите две програми в сектор "Култура“ по Плана за възстановяване ще бъдат рестартирани, за да може България да получи пари, съобщи министърът на културата Найден Тодоров. Проектите на всички организации, кандидатствали досега, трябва да бъдат преработени.

България трябва да получи 95 милиона лева, но надеждата на Министерството на културата е, че процесът ще се отпуши с преработката на първите две от общо 6 програми в сектора. Служебният министър Найден Тодоров твърди, че толкова средства за българската култура, колкото са предвидени по Плана за възстановяване и устойчивост извън държавния сектор, досега не са били предвиждани.

"Първите две програми бяха стартирани с, да го наречем, фалстарт и в момента ние ги рестартираме".

За да се спасят първите две програми от Плана за възстановяване и устойчивост и българският културен сектор да получи транш от 22 милиона лева и половина, министър Найден Тодоров заяви, че са направени три големи промени, а на кандидатствалите досега 149 организации ще им се наложи да преработят проектите си.

"Идеята е да работим в целия Европейски съюз, да сме конкурентоспособни за целия Европейски съюз. Има пари, има много пари".

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна