Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебат Байдън - Тръмп по CNN

Доналд Тръмп и Джо Байдън
Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп ще участват в първия телевизионен дебат в настоящата предизборна надпревара за Белия дом. 

Дебатът, планиран необичайно рано в сравнение с други предизборни кампании, ще се проведе в централата на новинарската телевизия CNN в Атланта, щата Джорджия от 21 часа местно време. 

Това е първият път от 2020-а година насам, когато двамата политици ще се изправят един срещу друг. 

По предварително определен регламент Доналд Тръмп ще има последната дума за вечерта, докато Джо Байдън ще избере дали да застане от дясната или от лявата страна на подиума. 

Микрофоните на двамата ще бъдат отворени, само когато е техен ред да говорят. Водещи на дебата ще бъдат журналистите Джейк Тапър и Дейна Баш, а от CNN увериха, че ще "използват всички инструменти, с които разполагат, за да накарат кандидатите да се вместят в отреденото им време и да осигурят цивилизована дискусия“. 

Сред възможните теми на дебата са сигурността на границите и имиграцията, които са и двете основни теми, по които Тръмп отправя упреци към Байдън; но също и правото на аборт, присъдата на Тръмп за углавно престъпление по дело, свързано с плащане на пари срещу мълчанието на звездата от филми за възрастни Сторми Даниелс преди изборите през 2016 г.; присъдата срещу сина на президента, Хънтър Байдън; икономиката, както и притесненията относно възрастта и здравето на двамата кандидати.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна