Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният район "Красно село" с осезаем недостиг на места в детските заведения

Снимка: Pixabay

Един от най-осезаемите проблеми в„Красно село" е недостигът на места в детските заведения, каза пред Радио София кметът на района Цвета Николаева. Тя добави, че предстои разширение на единствената детска градина в кв. „Борово“.

„Още януари месец стартирахме подготовката на документи за възлагане на инженеринг за построяването на разширението на детската градина в „Борово“. В кв. „Славия“ имаме един парцел, който по предназначение на ПУП е за детската градина и за там също са подготвени документи“, обясни Николаева.

По думите й, предстои разширение и на 142-о и 203-о училище. Ще бъдат изградени допълнителни 28 класни стаи и един физкултурен салон.

„Възникна един проблем от управляващия орган, който е Министерството на образованието, относно промените в Закона за обществените поръчки и това доста ни забави във времето. Надявам се до края на юли, трите обществени поръчки да видят бял свят“, посочи кметът на район „Красно село“.

Цвета Николаева добави, че предстои реконструкция на осветлението в парк „Хиподрума“, но не са отпуснати средства за ремонт и за алейната мрежа. Приключило е проектирането на „Дебърската градина“ и в момента се изготвят количествените сметки, посочи тя.

По отношение на бул. „Цар Борис III“, Николаева изтъкна, че ремонтът му е нейна лична кауза.

„Знам за дискомфорта, който всеки един изпитва, когато се налага да излезе на павирания път. Нещото, което там спира процесите в момента е, че трябва да се започне доста мащабен проект, защото канализацията, която е изградена 60-те години, трябва да се подмени. Там основният проблем е в подземната инфраструктура. Самият булевард е към Столичната община, но към момента няма отделени средства за него, заради други мащабни проекти“, каза Цвета Николаева.

Тя добави, че в района ще бъдат изградени 6 нови детски площадки, а в момента се ремонтират други 2.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна