Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частично бедствено положение заради питейната вода в село Мурсалево

Снимка: pixabay

Частично бедствено положение заради проблеми с питейната вода обявяват в кюстендилското село Мурсалево, каза кметът Юри Ковачев. Със ситуацията са запознати общинската управа в Кочериново и "Кюстендилска вода", както и областната управа в Кюстендил. 

"Всяко лято, и така е от години, Мурсалево е с нарушено водоподаване заради лошото състояние на съоръжението на водохващането в местността Робовица", казва кметът на селото Юри Ковачев: 

"То е за основен ремонт. Съоръжението е на 70 години, напукало се е отвсякъде, има пропуски на водата, има течове. Явно трябва да се изготви проект и за в бъдеще това да се отремонтира както трябва, за да няма загуби на питейна вода. Ние сме три общини, по едно село се захранва от един водопровод. Бобошево община - село Слатино, взима от там вода, Кочеринска община - община Мурсалево, и Рилска община - село Смочарево. Три общини, три села".

На заседание на общинския кризисен щаб е взето решение да бъде обявено частично бедствено положение в района на село Мурсалево за срок от седем дни. 

За питейно-битовите нужди на населението от "Кюстендилска вода" трябва да бъде осигурена водоноска. 

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна