Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтела: Справихме се с тактическите капани на Австрия

Винченцо Монтела ликува след края на мача в Лайпциг.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският селекционер на националния отбор на Турция Винченцо Монтела бе много щастлив след победата с 2:1 над Австрия, която класира тима му за четвъртфиналите на Евро 2024.

"Ранният гол ни даде спокойствие. Можехме да играем по-прецизно и да се отбраняваме по-добре. Това ни даде възможност да поведем с 2:0. Днес видях един отбор, който работи много здраво за тази победа", каза Монтела след срещата.

"За мача се подготвихме по различен начин, тъй като трябваше да бъдем готови за тактическите капани на Австрия. Успяхме да се справим с тази задача. В края на двубоя ни бе трудно, но го спечелихме със сърце и отборен дух. Това е голям ден за този отбор, за нашите фенове и за цяла Турция. Показахме страхотен дух на терена. Всички играчи направиха много добър мач, най-вече нашите нападатели. Но решителните моменти бяха спасяването на Мерт Гюнок накрая и двата гола на Мерих Демирал", добави Монтела.

Той каза, че все още няма план за предстоящия четвъртфинал с Нидерландия.

"Ще мисля за това от утре (бел. р. от днес). Това е много талантлив отбор и ни очаква тежък мач. Ние сме един от отборите с най-малък опит на това първенство, така че сме много щастливи, че вече постигнахме този успех", завърши турският старши треньор.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна