Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се скоро Франко Неро да се снима в българския филм „Аве Мария“

Искрено съм се забавлявал по време на кариерата си,тъй като съм от малкото актьори, които са се снимали във всички жанрове-това каза на пресконференция във Фестивалния и конгресен център-клон на НДК във Варна италианската кинолегенда Франко Неро.


Той сподели, че е имал късмета да работи с гениалния режисьор Куентин Тарантино и с великия актьор Лоурънс Оливие.

Публиката на фестивала „Любовта е лудост", на който Франко Неро е специален гост ще види от 18 часа последния филм с негово участие „Щастливи дни“ на младия режисьор и сценарист Симоне Петралия.


Това е велик филм и аз веднага се съгласих да участвам, щом прочетох сценария, сподели актьорът.

Очаква се скоро Франко Неро да се снима в българския филм „Аве Мария“ на режисьора Джеки Стоев, но ролята му все още се уточнява.

В момента приключва и монтажът на последния му проект „Имението“, режисирано от сина му Карло Неро, с участието и на съпругата му Ванеса Редгрейв, както и с други представители на семейството му.

От 60 години Неро подпомага благотворително католическо селище за бедни и сираци в родината си. Франко Неро съобщи, че книгата му „Джанго и другите “ преди дни е излязла в превод на английски език, а в нея той разказва за работата си с големите режисьори Куентин Тарантино, Клод Шаброл, Луис Бунюел, Райнер Вернер Фасбиндер, Сергей Бондарчук. 

На пресконференцията актьорът получи  от кинокритика Олга Маркова нейната книга „Последните остават първи“, в която има над сто страници, посветени на него.


На кинофестивала „Любовта е лудост“ ще има и ретроспектива за Франко Неро, която включва филмите „Последните дни на Мусолини“, „Тристана“ и „Уважавани господа“.

 Даниела Стойнова с репортаж от брифинга:


По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна