Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Словенец ще ръководи мача с Люксембург в Пловдив

Националите ще играят в събота в Пловдив.
Снимка: БТА

Европейската футболна асоциация (УЕФА) изпрати 35-годишния словенец Давид Шмайц за главен съдия на мача България – Люксембург от група 3 на Лига С в турнира Лига на Нациите. 

Мачът е в събота (12 октомври) от 19:00 часа на стадион Христо Ботев в Пловдив и е трети и за двата отбора в актуалното издание на турнира. Преди мача България има 4 точки и е на второ място в групата, докато гостите от Люксембург всe още нямат актив след двете си поражения.

Помощници на Шмайц ще бъдат неговите сънародници Давид Габровец и Томаж Черне, а четвърти съдия е Михаел Антич – също от Словения. Испанската легенда в съдийството Мануел Диас Вега ще бъде съдийски наблюдател, а румънката Камелия Никулае е делегат на УЕФА.

Лекуващият контузия полузащитник на Лийдс Юнайтед - Илия Груев, пристигна днес в лагера на националния отбор на България по футбол, който се готви в НФБ "Бояна".

"Момчета, искам много да ви благодаря за подкрепата, за пожеланията. Да ви пожелая късмет за двата мача, които сега предстоят. Най-късно през март месец ще играем пак заедно", обърна се Груев към съиграчите си от националния отбор в кратко клипче, разпространено от БФС в социалните мрежи.

Полузащитникът на Лийдс ще бъде прегледан от лекарите на националния отбор и има голяма вероятност да изкара в София първата фаза на възстановяването си. След операцията на дясното коляно, която претърпя преди дни, Груев ще се възстановява 4-5 месеца.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени