Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орлин Станойчев: Най-добрите ни състезатели трябва да играят в мача срещу Румъния за Купа „Дейвис“

Орлин Станойчев
Снимка: БГНЕС


"Срещата срещу  състава на Румъния ще бъде много, много трудна. Срещу тях винаги е така, независимо от състава им. Ще ни трябват най-добрите ни състезатели, защото с тях  ще имаме най-големи шансове да спечелим този мач", това заяви специално за БНР членът на Управителния съвет на Българската федерация по тенис Орлин Станойчев  по повод  гостуването на националния ни отбор на Румъния в баража за изкачване в Световна група I на отборния тенис турнир за купа "Дейвис". Срещата ще  на 31 януари и 1 февруари или на 1 и 2 февруари 2025.

„Всички ще се радваме Григор да  играе в този мач. Адриан Андреев играе много добре в момента. Кузманов също участва в много турнири. Лазаров е контузен, тоест ще отнеме време да се възстанови. Младите са бъдещето. Те винаги ще бъдат част от отбора. Ще бъде страхотно, ако в този мач се включат най-  добрите ни тенисисти, независимо дали са на 30, на 40  или на 20 години. Капитанът трябва да намери начин и да направи всичко възможно да събере тези момчета", допълни бившият национал.

Българска федерация по тенис продължи партньорството си до 2026 година с една от компаниите за залози у нас. Предишният договор, подписан през лятото, обхващаше най-големите състезания по тенис на национално и международно ниво в страната през годината.

„Без спонсори е много трудно. Трябва ни такава помощ. Надявам се, че това партньорство ще бъде дългосрочно и ще помогне в България да се провеждат по - големи турнири. Много се надявам, че скоро отново ще можем да организираме „София оупън“, но това не зависи само от нас. Ние сме мотивирани и искаме този турнир. Ако ни дадат възможност, ние 100% ще го проведем“, допълни бившият капитан на националния отбор за купа „Дейвис“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна