Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Труд и Войводиново протестираха за по-добър транспорт



Протест блокира за час пътя Пловдив – Карлово , в отсечката от село Труд до кръговото кръстовище за село Строево. Едночасовата блокада доведе до образуване на дълги колони от автомобили и в двете посоки.
Поредният протест заради транспортния проблем е породен от това, че предложените до момента варианти за разрешаването му не устройва хората. Те подчертават, че за тях не е удобно да ползват междуградските автобуси, които минават през селото, разписанията на влаковете също не са съобразени с пиковите часове, когато се придвижват учениците и работещите в Пловдив. 

От 15 до 17 часа протестиращите от Войводиново блокираха двата входа на селото от Пловдив и откъм магистрала " Тракия ".Заради ремонта на „Брезовско шосе“ жителите на селото вече трета година имат трудна връзка с Пловдив.

Хората чупят колите си през обходни черни пътища или направо през нивите на съседните села. Линейка или пожарна не може да стигне до адрес по никакъв начин, единственият автобус, който свързва Пловдив с Войводиново е номер 15, но собственикът на фирмата втори месец отказва да изпълнява договора си, защото реално път до селото няма, твърдят протестиращите. 

Проблем за тях е и натовареният от години и жп прелез в селото, през който дневно минават над 50 композиции, а чакането на прелеза е повече от 20 минути. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна