Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветослава Георгиева: Предлагам въвеждането на ресори на отделните членове на УС на БНР

Цветослава Георгиева представя концепцията си пред СЕМ - 15 октомври 2024 г.
Снимка: Ани Петрова

Българското национално радио има истинското предизвикателство да задържи и умножи своята аудитория, съобразявайки се с конкуренцията от страна на  нови медии в лицето на стрийминг платформите, социалните мрежи. На това ще заложи Цветослава Георгиева, ако бъде избрана за генерален директор на БНР.

Тя бе втора в изслушването от СЕМ за конкурса за избор на нов шеф на радиото.


Според Георгиева, за да може БНР да изпълни функцията си да създава разнообразно съдържание и обществената си функция, радиото може да създаде от своите журналисти и екипи лидери на мнение. 

"БНР е корпоративна организация в същността на своето управление - наистина много емоционална медия, с личности вътре, но като цяло БНР трябва да се управлява наистина като корпоративна организация - и в контекста на средствата, и в самото разпределение на функциите на ръководния екип.

Точно заради това предлагам и въвеждането на ресори на отделните членове на Управителния съвет, защото общата отговорност е безотговорност в крайна сметка.

Въвеждането на програмен директор, който също да може да има цялостен поглед върху цялостната организация и разпределението върху социалните мрежи е също част от една корпоративна структура", посочи Цветослава Георгиева.

В концепцията ѝ е заложено развитието на финансирането от собствени приходи с участието в европейски програми и реализиране на концерти. Превръщането на БНР в продуцент на културно съдържание и събития е много важно, отбеляза Георгиева.

Снимки -  Ани Петрова.


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна