Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хелия Чавдарова: Интегриран нюзрум ще даде възможност за една заедност на всички програми в Радиото

Хелия Чавдарова
Снимка: Ани Петрова

Интеграция на съдържанието, създаване на интегриран нюзрум е сърцевината на визията, която представи пред Съвета за електронни медии кандидатът за генерален директор на Българското национално радио Хелия Чавдарова:
нформационният поток, който влиза в Радиото да бъде в един по-съкратен ресурс като хора и като финанси, да влезе в една платформа, в която с много подходящо плавно планиране и насочване, да се насочи мултиплатформено към цялата палитра от публика, която ни очаква.

Тоест всяко нещо да бъде таргетирано, да се знае какво трябва да е съдържанието, което да достигне младите - на езика на младите, какво трябва да е съдържанието, което касае по-възрастната категория, какво трябва да е съдържанието за Ютюб и така нататък.

Този интегриран нюзрум, на който ще стъпим, ще даде възможност за една заедност на всички програми в Радиото". 

Сред лансираните от Чавдарова идеи е и създаване на приложение за смартфон за децата, учениците и студентите, за да припознават БНР като "своето" радио след няколко години.

Днес  -  след Милен Митев, Цветослава Георгиева и Хелия Чавдарова, визията си пред СЕМ ще представи и Маргарит Русев.
Изслушването на кандидатите продължава утре с излагането на концепциите на Ива Дойчинова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов. Изборът на генерален директор на БНР е насрочен за 17 октомври.

Снимки -  Ани Петрова.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна