Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Летящ огън" е запалил сметището в Цалапица

Летящ запален обект е забелязан да прелита над сметището на Цалапица секунди преди да пламне пожарът на депото в нощта на петък срещу събота. Обектът е заснет от видеокамерите на сметището в 21:20 ч. 40 секунди след неговото преминаване сметището пламва, съобщи зам.-кметът Иван Стоянов. 

По думите му снощи това е видяно на видеозаписа и той ще бъде изпратен в полицията, където ще установят какъв е обектът и има ли мотив. Предметът е с дължина около 50 сантиметра и преминава над билото на депото с траектория надолу. "Не можем да кажем категорично какъв е обектът и каква му е целта", посочи Стоянов и допълни, че видеозаписът е на забавен каданс. 

Стоянов припомни, че и другият пожар в ОП "Чистота" е бил умишлен, а извършителят - служител на комуналното предприятие е бил разпитан в Първо РУ.

От пресцентъра на прокуратурата в Пловдив съобщиха, че за пожара в "Чистота" е образувано досъдебно производство. Извършват се процесуално-следствени действия. Назначена е пожаро-техническа експертиза и след като се изготви нейното заключение, наблюдаващият прокурор ще прецени по-нататъшните си действия.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна