Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха собственик на траурна агенция за фиктивни кремации

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа за фиктивни кремации собственик на траурна агенция. 25-годишният Николай Амбарев е обвинен за това, че в Пловдив, в условията на продължавано престъпление, с цел да  набави за себе си имотна облага, е заблудил близките на починали, че ги е кремирал и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Според прокуратурата се касае за 2 случая, извършени през септември.

В първия случай погребалният агент заблудил близките на починала жена, че е кремирана, което не било извършено, като с това им причинил имотна вреда в размер на 809 лева. Във втория случай - на 16 септември, Николай Амбарев заблудил и близките на починал мъж, че е кремиран, и така ги ощетил с 830 лева.

Прокуратурата е установила, че Амбарев, като собственик на траурна агенция, е получил заплащане за кремация на починали хора,  което не е било направено, а телата им били поставени в хладилна камера. На близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

По делото се провеждат разпити на свидетели, изискана е документация и др.

Амбарев е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура - Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна