Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите дадоха на съд председателя на парламента Цвета Караянчева

Снимка: БГНЕС

В Софийския районен съд е внесена искова молба срещу председателя на Народното събрание Цвета Караянчева заради думите й, че олигарси зад граница финансират антиправителствените протести и техните организатори, съобщи адв. Николай Хаджигенов по време на 68-мата гражданска демонстрация срещу властта.


Снощните протести преминаха без инциденти и при слабо полицейско присъствие. Граждани блокираха кръстовището на “Орлов мост” до полунощ, след което движението беше възстановно.



Фасадата на бившия партиен дом отново беше превърната в киноекран, на който хората гледаха записи на премиера Бойко Борисов и на негови министри, кадри с обещания на столичния кмет Йорданка Фандъкова за откриване на допълнителни места в детските градини, както и случаи на полицейско насилие над протестиращите.

По повод на публикацията в “Шпигел” “Как българският премиер Борисов се превърна в слуга на Ердоган” от “Отровното трио” припомниха случая с екстрадацията на турския гражданин Абдула Буюк, който впоследствие прекарва три години в турски затвор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10