Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите дадоха на съд председателя на парламента Цвета Караянчева

Снимка: БГНЕС

В Софийския районен съд е внесена искова молба срещу председателя на Народното събрание Цвета Караянчева заради думите й, че олигарси зад граница финансират антиправителствените протести и техните организатори, съобщи адв. Николай Хаджигенов по време на 68-мата гражданска демонстрация срещу властта.


Снощните протести преминаха без инциденти и при слабо полицейско присъствие. Граждани блокираха кръстовището на “Орлов мост” до полунощ, след което движението беше възстановно.



Фасадата на бившия партиен дом отново беше превърната в киноекран, на който хората гледаха записи на премиера Бойко Борисов и на негови министри, кадри с обещания на столичния кмет Йорданка Фандъкова за откриване на допълнителни места в детските градини, както и случаи на полицейско насилие над протестиращите.

По повод на публикацията в “Шпигел” “Как българският премиер Борисов се превърна в слуга на Ердоган” от “Отровното трио” припомниха случая с екстрадацията на турския гражданин Абдула Буюк, който впоследствие прекарва три години в турски затвор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От полунощ приемат онлайн заявления за гласуване в чужбина

Избирателната комисия започва да приема онлайн заявления за гласуване в чужбина в полунощ, съобщи ЦИК на брифинг. Възможността за подаване на заявлението през интернет страницата на Централната избирателна комисия ще приключи в 24.00 ч. българско..

публикувано на 10.09.24 в 18:13

Българите са с най-много здравословни проблеми в Европа

България е една от водещите страни в Европа по най-голям брой здравословни проблеми на глава от населението. Данните бяха изнесени по време на 11-я Годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се провежда в Бургас под..

публикувано на 10.09.24 в 13:10

Температурите падат, очакват се валежи

Във вторник , 10 септември,  времето в страната ще бъде облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Ще има и гръмотевици. В Източна България няма да..

публикувано на 09.09.24 в 19:35