Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третата линия на метрото в София няма да вози пътници в събота и неделя

| обновено на 11.12.20 в 20:43
Снимка: БГНЕС

Заради зареждане на нов софтуер, в събота и неделя (12 и 13 декември), трета линия на метрото няма да работи, съобщи репортерът на БНР-"Хоризонт" Евелина Стоянова.

По трасето ще бъдат тествани 10 влака без пътници. Данните от тестовете ще бъдат изпратени в германска лаборатория за издаване на сертификат, който ще даде възможност линията да бъде ползвана от пътниците.

Като алтернатива, по линията на третия лъч на метрото ще се движат автобуси. Спирките ще бъдат в непосредствена близост до метростанциите, така че да бъдат сравнително удобни за гражданите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 юли 2024 г.

Началото на седмицата настъпва с Горещниците – най-знойните дни в годината според народните ни поверия. В „България днес“ ще говорим за огъня и водата и всичко, което те означават в нашата култура. След това ще се „разхладим“ с..

публикувано на 15.07.24 в 19:00

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46
Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59