Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третата линия на метрото в София няма да вози пътници в събота и неделя

| обновено на 11.12.20 в 20:43
Снимка: БГНЕС

Заради зареждане на нов софтуер, в събота и неделя (12 и 13 декември), трета линия на метрото няма да работи, съобщи репортерът на БНР-"Хоризонт" Евелина Стоянова.

По трасето ще бъдат тествани 10 влака без пътници. Данните от тестовете ще бъдат изпратени в германска лаборатория за издаване на сертификат, който ще даде възможност линията да бъде ползвана от пътниците.

Като алтернатива, по линията на третия лъч на метрото ще се движат автобуси. Спирките ще бъдат в непосредствена близост до метростанциите, така че да бъдат сравнително удобни за гражданите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 3 октомври 2024 г.

В "България днес" на 3 октомври отбелязваме двайсетата годишнина на Българския университет в Тараклия, открит на 1 октомври 2004 г.  Срещаме ви с Константин Златев, популярен сред колекционерите на съвременно изкуство в САЩ..

публикувано на 03.10.24 в 19:00

България и Испания отбелязаха 30 години сътрудничество в Антарктида с научен семинар

Семинар, посветен на сътрудничеството между България и Испания за осъществяване на научните изследвания на Антарктида, се проведе в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. “Тук сме, за да отбележим едно голямо приятелство с нашите..

публикувано на 03.10.24 в 16:18
Ясен Томов

България търси алтернативни варианти за евакуация на сънародниците ни от Ливан

Извеждането на български граждани от Ливан, извършено с два полета до България, вече изглежда трудно осъществимо, смята посланикът ни в страната Ясен Томов. По думите му, следващ полет е рискован, затова и се обмислят алтернативни варианти как..

публикувано на 03.10.24 в 16:14