Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третата линия на метрото в София няма да вози пътници в събота и неделя

| обновено на 11.12.20 в 20:43
Снимка: БГНЕС

Заради зареждане на нов софтуер, в събота и неделя (12 и 13 декември), трета линия на метрото няма да работи, съобщи репортерът на БНР-"Хоризонт" Евелина Стоянова.

По трасето ще бъдат тествани 10 влака без пътници. Данните от тестовете ще бъдат изпратени в германска лаборатория за издаване на сертификат, който ще даде възможност линията да бъде ползвана от пътниците.

Като алтернатива, по линията на третия лъч на метрото ще се движат автобуси. Спирките ще бъдат в непосредствена близост до метростанциите, така че да бъдат сравнително удобни за гражданите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Софийският университет и Университетът Бенгази искат да развиват съвместни проекти

Представители на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Университета Бенгази - най-големия и най-стар университет в Либия, създаден през 1955 г., обсъдиха в Бенгази възможностите за сътрудничество. Университетите планират обмяна на студенти и..

публикувано на 16.07.24 в 14:00

Президентът летя над София и коментира мандата за съставяне на правителство

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има такава подкрепа...

публикувано на 16.07.24 в 13:03

Очаква се въздушна помощ от Чехия и Румъния за гасене на пожарите в България

Задвижили сме механизма за гражданска защита към ЕС. Имаме потвърждение от Чехия, която ще изпрати два хеликоптера. Чакаме потвърждение и от Румъния. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, който пристигна в Стара Загора, където продължава борбата..

публикувано на 16.07.24 в 12:52