Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 000 ваксинирани през последните три дни

Снимка: БГНЕС

Близо 30 000 ваксини са направени през последните три дни в страната, стана ясно на съвещание при премиера Бойко Борисов с Националния оперативен щаб. От Щаба отчитат изключително голям интерес сред гражданите след осигуряването на зелени коридори за всички граждани през уикенда. Напомняме, че в петък премиерът Бойко Борисов настоя всеки ден да бъдат ваксинирани минимум 10 000 души. Според Борисов, в следващите дни могат да се имунизират и по 15 000 души дневно, предаде репортерката Цветелина Стоянова.

От днес 25 мобилни екипа започват да ваксинират желаещи в малките и отдалечените населени места. 

В страната са разкрити 318 ваксинационни центрове в Регионалните здравни инспекции, лечебните заведения и поликлиниките. В София работи един денонощен пункт за имунизация срещу коронавирус в университетската болница „Св. Иван Рилски“.

Председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски отчете ръст от 11,3% на настанените в лечебни заведения за седмица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ще е топло и облачно с валежи в Предбалкана и югозападните масиви

В сряда  ще има разкъсана облачност, след обяд и значителна. Главно в Предбалкана и масивите в Югозападна България ще има слаби превалявания. Минималните температури ще са между 8° и 16°, в София 10°. Максималните ще са от 21 до 26° в Русе, в столицата..

публикувано на 17.09.24 в 19:05

България днес - 17 септември 2024 г.

В „България днес“ на 17 септември говорим за празника на светите великомъченици София, Вяра, Надежда и Любов, за Деня на София и празниците на редица други български градове. Ще научите и как се разраства столичния град и каква е българската столица..

публикувано на 17.09.24 в 19:00
Министърът на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен

САЩ ще помагат на България да покрие критериите за безвизов режим

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ са обсъдили на среща днес министърът на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. "Включването на България в Програмата за безвизово..

публикувано на 17.09.24 в 18:43