Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от българите в Лондон не са успели да гласуват

Опашката пред сградата на българското посолство в Лондон
Снимка: БГНЕС

За проблем в една от избирателните секции в Лондон, където много хора са останали да чакат след затварянето ѝ въпреки удължаването на изборния ден с 1 час съобщи кореспондентът ни в британската столица Веселин Паунов.  На място е пристигнала полиция поради струпване на много хора на едно място. Ситуацията е спокойна, но много българи са останали недоволни, защото не са успели да подадат своя глас на изборите за 45-и парламент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Прага

Ирена Ангелова, Чехия: За пореден път българите в отдалечени от Прага градове не могат да гласуват

Прекалено е ангажиран животът на българите в Чехия. Работят масово в различни заводи, трудът е на смени, натрупва се умора и хората нямат желание да пътуват до столицата в неделния ден, само за да успеят да гласуват. С това си обяснява слабия интерес към..

публикувано на 27.10.24 в 19:01

Марин Йотов от Берлин очаква от политиците готовност за компромиси в името на правителство

В цяла Германия българите могат да гласуват в 66 секции. В Берлин те са пет, като във всяка от тях има машина. Изборният ден протича спокойно.   До момента са гласували малко над 800 души, което в сравнение с изборите на 9 юни е малко повече..

публикувано на 27.10.24 в 18:00

Малък е броят на гласуващите в Турция

Няма информация за сериозни проблеми при гласуването в Турция, предава специалния пратеник за изборите там Мария Петрова. Масово се гласува с машини, но от малък брой хора – така тя описва вота в югоизточната ни съседка. По-голяма е активността пред..

публикувано на 27.10.24 в 16:59