Сезонни кулинарни фестивали и семинар за местния бизнес ще организира брандът на страните от черноморския регион „Черноморска кухня“, за да популяризира проекта за Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм. Идеята е подкрепена и от Община Бургас.
Проектът вече е селектирал 50 регионални ястия. Идеята е те да бъдат лесно приложими по крайбрежните ресторанти, както и 5-7 ястия да станат лицето на бранда. Бургас ще е една от двете гастрономични столици по проекта през 2022 г. Другата ще е град от Източното крайбрежие, Анапа от Русия или Батуми от Грузия, предаде БНР Бургас. Амбицията е ежегодно да се организират 4 фестивала – на пролетната, лятната, есенната и зимната черноморска кухня.
Противници на въвеждането на еврото в страната и членството в Европейския съюз са внесли в парламента 200 000 подписа за референдум с осем въпроса за гласуване в допитване, съобщава БНТ. Парламентът трябва в рамките на три месеца да се произнесе по..
Проф. Вили Лилков и адвокат Петър Славов са сезирали Съвета за електронни медии за незаконно излъчване на сериала от 1969 г. "На всеки километър", съобщава сайтът на Съюза на българските журналисти sbj-bg.eu. В открито писмо на Лилков и Славов до..
По повод стогодишнината от рождението на Марсел Селие са планирани серия от музикални събития в родната му Швейцария. На 30 октомври в Нюшател Александър Селие ще почете своя баща с концерт. На сцената ще се качат също гъдуларят Димитър Гугов, Йон..
В докторската градина зад Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София цари необичаен "мрак" и веселие. Пространството е превърнато в..
Село Хотанца, община Русе е домакин на " Празник на Хотанската сарма " – кулинарно-фолклорен фестивал, организиран от читалище "Светлина-1928". Началото..
София се сдоби с ново културно убежище. Phenomena е първият в България музей, посветен на връзката между наука и изкуство. Пространството представя..