Сезонни кулинарни фестивали и семинар за местния бизнес ще организира брандът на страните от черноморския регион „Черноморска кухня“, за да популяризира проекта за Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм. Идеята е подкрепена и от Община Бургас.
Проектът вече е селектирал 50 регионални ястия. Идеята е те да бъдат лесно приложими по крайбрежните ресторанти, както и 5-7 ястия да станат лицето на бранда. Бургас ще е една от двете гастрономични столици по проекта през 2022 г. Другата ще е град от Източното крайбрежие, Анапа от Русия или Батуми от Грузия, предаде БНР Бургас. Амбицията е ежегодно да се организират 4 фестивала – на пролетната, лятната, есенната и зимната черноморска кухня.
Синдикатът на административните служители "Подкрепа" изпрати протестна декларация до председателите на парламентарните групи в Народното събрание, съобщи БТА. Профсъюзът настоява за спешно увеличение на заплатите в публичния сектор, считано от 1 януари..
Студенти от елитни университети от цял свят са подали документи за кандидатстване за летен стаж в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет. Сред тях са медалисти от национални и международни..
В брой 41 на предаването слушайте: За мисията да въведеш чужденци в тайните на българския език – интервю на Десислава Шапкарова с д-р Мая Падешка, лектор по български език в университета "Ориентале" в Неапол, Италия; Байсе Касъмларлъ –..
Близо 80% от населението на молдовския град Тараклия са етнически българи. В исторически план градът е основан в началото на XIX век от български..
82 години след един от величавите моменти в историята ни – спасяването на българските евреи, в "България днес" си спомняме за личността и делото на..
С официална церемония и Поход на толерантността "Ние помним" в София беше отбелязана 82-рата годишнина от спасяването на българските евреи и почетена..