Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцария изисква резултат от PCR тест за влизане на своя територия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От днес пристигащите в Швейцария трябва да представят тест, направен до 72 ч. преди влизане в страната, съобщи външното ни министерство. Новото правило важи за всички граждани, навършили 16 г., независимо дали са ваксинирани или преболедували Covid-19. Между четвъртия и седмия ден от пристигането трябва да бъде направен повторен тест - PCR или бърз антигенен, чийто резултат да бъде докладван на съответната местна власт. Остава в сила изискването за попълване на регистрационна форма преди пътуването, публикувана на https://swissplf.admin.ch.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова очаква силно политическо правителство след изборите

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надеждата, че след изборите ще бъде съставено силно политическо правителство. “Смятам, че с моя глас намалява търговията с купуване на гласове”, заяви тя, след като гласува с машина за нов парламент. Вицепрезидентът..

публикувано на 27.10.24 в 12:06

"Гласувай трудно" за незрящи

Много трудности срещат в придвижването и в бита си хората с двигателни и зрителни увреждания в България. Но освен чисто физически, пречките се оказват и на ниво достъп до информация и административно обслужване. Дори в изборния ден, когато всички..

публикувано на 27.10.24 в 09:20

Да бъде политически представен – безнадеждната надежда на българския избирател

На прага на поредните предсрочни парламентарни избори, умората на българските граждани от управленската безнадеждност е видима. Такава изглежда има и на политическия терен – доказателство е изключително вялата предизборна кампания. Срещите с кандидати..

публикувано на 27.10.24 в 08:25