Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцария изисква резултат от PCR тест за влизане на своя територия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От днес пристигащите в Швейцария трябва да представят тест, направен до 72 ч. преди влизане в страната, съобщи външното ни министерство. Новото правило важи за всички граждани, навършили 16 г., независимо дали са ваксинирани или преболедували Covid-19. Между четвъртия и седмия ден от пристигането трябва да бъде направен повторен тест - PCR или бърз антигенен, чийто резултат да бъде докладван на съответната местна власт. Остава в сила изискването за попълване на регистрационна форма преди пътуването, публикувана на https://swissplf.admin.ch.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България отново пред изборните урни

Българите избират днес 240 народни представители, които ще влязат в 51-вото Народно събрание.  За участие в изборите са регистрирани 19 партии и девет коалиции.  4858 кандидати - 3480 мъже и 1378 жени, ще се борят за място в парламента...

публикувано на 27.10.24 в 07:10

Нова атракция в Бургас – Музей на невъзможното развенчава заблуди

Преди дни в черноморския ни град Бургас отвори пространство, в което изкуство, наука и магия си подават ръка. Гостите на новия Музей на невъзможните неща се пренасят в паралелни светове, за да научат нещо повече за Вселената . Антигравитационна..

публикувано на 26.10.24 в 14:35

Ден за размисъл преди предсрочните избори за 51-вия български парламент

Днешният 26 октомври в България е обявен за Ден за размисъл преди седмите подред парламентарни избори от април 2021 година насам. В този ден избирателят има възможност без чуждо влияние да вземе решение за своя вот в деня на изборите. Днес, както и..

публикувано на 26.10.24 в 05:30