Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украинските бежанци могат да кандидатстват за социални помощи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бежанците от Украйна, които вече имат издадена регистрационна карта за временна закрила, могат да кандидатстват за помощ от социалните служби на България. Желаещите трябва да подадат заявление в дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.
На телефон 0800 88 001 социалното министерство предоставя безплатни консултации на български, руски и английски език за украински граждани по достъпа до пазара на труда в България и възможностите за социална подкрепа за деца и семейства всеки работен ден от 9.00 до 17.30 ч.
В България вече са влезли над 113 000 души от Украйна и са останали около 60 000, като 1/3 от тях са деца. Настанени в хотелски, държавни и общински бази са над 70% от бежанците. Останалите 30% са при близки, роднини или в частни домове. Временна закрила вече са получили близо 6000 души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10