Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 80% e готова дигиталната платформа за българските неделни училища

Снимка: Училище "Н. Вапцаров" в Никозия

„Дигитална раница - Моята България“ за българските ученици в чужбина е почти „напълнена”, отчетоха на среща в българското училище „Никола Вапцаров” в Никозия.

Проектът, съфинансиран от еврпрограмата „Еразъм +” ще е готов до май 2022 г., каза за БНР доц. Ангелина Марковска, координатор на проекта от Великотърновския университет. Партньори са Съюзът на българите в Кипър и Гръцко-българското сдружение за култура „Паисий Хилендарски“ със съботно-неделни училища в Никозия и Атина.

Те разработват електронна образователна платформа с безплатен достъп. Интерактивните помагала по български език и литература, география и история ще служат на българските училища зад граница за дистанционно обучение. Моделът може да се адаптира към образователните системи на всяка страна от ЕС. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Делегация на БАН посети люлката на Българското книжовно дружество в Браила

Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академията. Учредителното събрание на Българското книжовно дружество, чийто..

публикувано на 19.09.24 в 08:41
Сградата на правителството в Скопие

Македонските българи поискаха подкрепа от България

Българите в Северна Македония имат нужда от подкрепата на България, заявиха представители на българската общност от Прилеп, Струга, Битоля и Кавадарци. Те бяха изслушани в парламентарната Комисия по политиките за българите в чужбина. "Влизането в..

публикувано на 19.09.24 в 08:16

1 милион лева се предоставят за ремонт на храм "Св. Иван Рилски" в Лондон

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерски съвет за 2024 г., чрез което се предоставят 928 188 лв. за реконструкция, ремонт и оборудване на храм "Св. Иван Рилски", намиращ се в сградата на Българското посолство в гр. Лондон,..

публикувано на 18.09.24 в 16:47