Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Отварят граничните пунктове "Ивайловград-Кипринос" и "Златоград-Термес"

| обновено на 11.04.22 в 09:26
Граничен пункт Ивайловград - Кипринос
Снимка: архив

На 11 април от 6 часа подновява работа граничния пункт между Ивайловград и Кипринос, съобщи във Facebook кметът на българския град Диана Овчарова. Пунктът е отворен през 2010 г., но заради пандемията от Covid-19 през последните 2 години е затворен. От там минава най-прекият път за стотици българи, които работят в Гърция през летните месеци.

Според Граничната полиция изискването за преминаване в Гърция ще е пътници над 5-годишна възраст да имат сертификат за ваксинация, валиден 270 дни или сертификат за преболедуване, който да е валиден 180 дни. Трябва да се представи също PCR тест, направен 72 часа преди пристигането на границата или антигенен тест, направен до 24 часа.

Подновява се и работата на граничния преход Златоград – Термес. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рядко небесно зрелище – Кървава Луна озарява нощното небе над България

В неделната вечер на 7 септември небето ще  ни предложи уникално зрелище, известно като Кървава луна. Става дума за пълно лунно затъмнение, при което Луната ще се обагря в огнени нюанси на оранжево и червено. З атъмнението се случва дни преди..

публикувано на 07.09.25 в 11:05

България и НАТО провеждат учение за управление при извънредни ситуации

От днес до 12 септември НАТО ще проведе в страната ни едно от най-мащабните и комплексни учения за управление при извънредни ситуации – BULGARIA 2025, съобщи МВР.  Домакин ще бъде Центърът за професионално обучение към Главната дирекция “Пожарна..

публикувано на 07.09.25 в 06:20

Крутмач – любов от пръв вкус в село Крепост

Село Крепост, община Димитровград, става кулинарна столица на традициите на  7 септември 2025 г. , когато  приютява една от най-ароматните ни кулинарни изяви – Празникът на крутмача. Това е автентично българско сирене, приготвяно по старинна..

публикувано на 06.09.25 в 22:10