Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украйна посреща военна помощ от САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Украйна пристигнаха първите доставки от най-новия пакет с военна помощ от САЩ, съобщи CNN, позовавайки се на източник от Белия дом. Вашингтон предоставя на Киев допълнителна помощ от 800 млн. долара, включително артилерия, бронирани машини и хеликоптери.

Руските военни поставиха ултиматум до 12:00 на 17 април украинските сили отбраняващи Мариупол да се предадат, за да бъде пощаден животът им.

Елиминирането на последните украински военни, притиснати в обсадения Мариупол, ще сложи край на преговорите с Москва, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от AFP. Това ще доведе до безизходицата и "няма да преговаряме нито за територия, нито за хората ни", каза Зеленски.

Подсигурени са доставките на нефт за България от Русия с нужните кораби. България се ползва с изключение в ЕС за енергийните доставки от Руската федерация, заяви пред БНТ министърът на транспорта Николай Събев. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07