Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път от 23 години български президент е на посещение в Испания

Снимка: president.bg

На 28 април, четвъртък, започва двудневното посещение на президента Румен Радев в Кралство Испания по покана на крал Фелипе VI.

Това е първото посещение на български държавен глава в Испания за последните 23 години, посочват от пресслужбата на Радев. Българският президент ще разговаря също с премиера на Испания Педро Санчес и с председателя на Конгреса на депутатите (долната камара на испанския парламент) Меричел Батет.

В рамките на визитата си Радев ще се срещне с българската диаспора и ще открие Испанско-български бизнес форум.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Земеделците в протестна готовност заради неизплатената украинска помощ

Все повече браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност по повод неизплатените средства по т.нар. украинска помощ, предназначена да компенсира икономическите загуби заради войната. Към декларациите на зърнопроизводителите,..

публикувано на 06.10.24 в 12:26

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35

Заети в градския транспорт излизат на протест заради невъведена бонусна система

Федерацията на транспортните работници към КТ “Подкрепа” организира протест срещу столичния кмет Васил Терзиев заради неспазено споразумение за сътрудничество от февруари т.г. В документа е записано, че през настоящата година трябва да се въведе..

публикувано на 06.10.24 в 09:40