Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков разговаря с Олаф Шолц за войната в Украйна

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков обсъди в телефонен разговор с канцлера на Федерална република Германия Олаф Шолц войната в Украйна, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Петков информира германския канцлер за помощта, която България може да окаже на украинската държава за ремонт на военна техника. Междувременно Словакия и Полша постигнаха споразумение за възможно предаване на словашки изтребители МиГ-29 на Украйна. В случай, че МиГ-овете вече не са на разположение Варшава се съгласи да охранява словашкото въздушно пространство със своите американски Ф-16. По информация на украинския генерален щаб, руските войски временно са спрели нападенията си по суша в Източна Украйна. От своя страна британското разузнаване твърди, че руското настъпление в Донбас е спъвано от ожесточената украинска съпротива, а по оценки на американски военни експерти Русия изостава с графика на основната си офанзива в Източна Украйна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спектакълът "Бурята" на Народния театър "Иван Вазов" се представя на фестивал в Тбилиси

Спектакълът "Бурята" с режисьор Робърт Уилсън на Народния театър "Иван Вазов" е представен като "най-важното събитие" на тазгодишното издание на Международния театрален фестивал в Тбилиси, Грузия. Представленията ще бъдат на 17 и 18 септември, съобщават..

публикувано на 17.09.24 в 05:00

Валежите продължават, по върховете ще превали и сняг

През нощта  над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее; по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне..

публикувано на 16.09.24 в 19:05

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49