Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещат се премиерите на България и Северна Македония

Снимка: архив

В рамките на традиционната българска визита в Рим и Ватикана в навечерието на 24 май днес българският премиер Кирил Петков ще посети базиликата „Санта Мария Маджоре“, където папа Адриан ІІ благославя славянската азбука и книги. След това Петков ще се срещне с делегация от Република Северна Македония, водена от премиера Димитър Ковачевски.
Срещата ще се проведе на фона на напрежението заради ветото на България за начало на преговорите за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз.
Преди дни във видеообръщение премиерът Кирил Петков призова президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност за състоянието на преговорите между България и Република Северна Македония.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 22 август 2024 г.

„Остаряваме бавно, неусетно почти“ пее в една от емблематичните си песни Богдана Карадочева. В „България днес“ на 22 август ще говорим за живота на възрастните хора у нас и в Европа и как можем да направим този етап от естественото ни съществуване..

публикувано на 22.08.24 в 19:00

Археолозите откриха богато погребение на тракийски войн от римската епоха

Ценни и уникални археологически находки са разкрити при разкопки в землището на тополовградското село Капитан Петко войвода, съобщи БТА. Археолозите под ръководството на Даниела Агре са се натъкнали на вероятна гробница на тракийски аристократ на римска..

публикувано на 22.08.24 в 14:34

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00