Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Географският център на България привлича природолюбители в дните на Узана поляна фест

Снимка: uzanafest.gabrovo.bg

Необикновени емоции сред природата в разгара на лятото обещава превърналият се в традиция екологичен фестивал в местността Узана край Габрово. Топло посрещане на всички, за които общуването със и сред природата е вдъхновяващо, много музика, изкуства, знания и споделени емоции обещават дните от 22 до 24 юли.


“Узана поляна фест“ се организира от Община Габрово и е част от „зелените“ инициативи, посветени на опазването на природата. Устремен към екологичното поведение и грижата за природата, фестивалът е платформа за среща на зелените идеи и успешните екологични модели, арт инициативи и здравословни продукти.

За гостите е обособен безплатен палатков лагер в близост до поляната на феста, а специално разкрита екологична автобусна линия ще извозва желаещите да се включат в „зеления“ фестивал от автогарата в Габрово до Узана и обратно.

Съставил: Весела Кръстева

Снимки: uzanafest.gabrovo.bg
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Регионът Тулча се готви да стане геопарк на ЮНЕСКО Властите в окръг Тулча предприемат стъпки Североизточна Добруджа да стане глобален геопарк на ЮНЕСКО, територия на устойчиво развитие, чиито ценности са признати от международната..

публикувано на 13.09.24 в 10:40

Наръчник за родители: Как да изпратим първокласника от поколението "Алфа" на училище

С трепет и вълнение над 55 хиляди българчета ще прекрачат за първи път училищния праг. На 16 септември първолаците ще влязат в ремонтираните класни стаи, украсени с балони и цветя. А там, подредени на чиновете ги очакват изпъстрени с картинки..

публикувано на 13.09.24 в 10:10

България и Великобритания ще надграждат своето стратегическо партньорство

Висока оценка за състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха зам.-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и..

публикувано на 13.09.24 в 10:09