Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП тръгва с тревога към предстоящите избори и нарастващата инфлация

Събор на БСП, Бузлуджа 2022
Снимка: https://bsp.bg/

Под връх Бузлуджа, където преди 131 години е създадено организираното социалистическо движение в България, БСП даде начало на предизборната си кампания. На Историческата поляна, където социалистите се събраха за традиционния събор на левицата лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че правителството оставя финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. По думите на Нинова, благодарение на това управление детските градини и ясли са станали безплатни и хората плащат по-малко данъци. Нинова увери, че ако БСП продължи напред, ще има безплатни лекарства за децата и безплатни учебници до 12-и клас. „Доказахме, че социалната държава е реалност“, коментира още Корнелия Нинова. Тя заяви, че партията тръгва към предстоящите избори с тревога за инфлацията, за цените, за бедността и за неравенството и първата цел е борбата с тях и защитата на българските граждани и семейства, предаде БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15

Ютюбъри от САЩ дойдоха в България, за да разберат, защо хората бягат от нея – вижте какво откриха

"80 часа в държавата, от която всички бягат" – така се казва документално филмче за България на известните създатели на съдържание в Yputube "Yes Theory", съобщава "Дневник". Авторите на видеото, което само за 3 дни събра над 1,1 милиона..

публикувано на 05.07.24 в 20:05