Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет олимпийски медала за бъдещи астрономи и астрофизици

Снимка: mon.bg

Български ученици спечелиха пет медала – два златни, два сребърни и един бронзов, на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Кутаиси, Грузия, съобщи образователното министерство. Отличените гимназисти са се конкурирали с 240 състезатели от 48 държави. 

Златен медал заслужиха Александър Проданов от Казанлък и Явор Йорданов от София, а отбора на отличените допълват ученици от Варна и Бургас. През м.г. на олимпиадата българите отново завоюваха пет медала, но само един златен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Николай Денков

Предложението за технически кабинет има предимства, но и проблеми

Предложението на “Демократи за силна България” за техническо правителство с третия мандат има своите предимства, но има и своите проблеми, затова трябва да се обсъди внимателно , заяви председателят на парламентарната група ПП-ДБ Николай Денков..

публикувано на 07.07.24 в 12:57

ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Партия “Демократи за силна България” предлага на партньорите си от коалиция ПП-ДБ да поискат третия проучвателен мандат, за да се опитат да съставят технически кабинет, гарантиращ “ европейския демократичен, правов и антикорупционен ред и..

публикувано на 07.07.24 в 11:42

Виктор Николов завоюва сребърен медал на световното по картинг

Виктор Николов завърши на второ място в генералното класиране на световното първенство по картинг Sodi W Finals в белгийския град Генк и стана първия българин с толкова високо постижение. След пет манша 15-годишният състезател събра общо 186 гочки,..

публикувано на 07.07.24 в 11:19