Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 250-ия ден от войната в Украйна в София ще четат за свободата

Снимка: Facebook/Miroslav Borshosh

Артинсталация "Четем за свободата" нареди Столична община на стълбите пред Паметника на съветската армия в София. Общото между заглавията на книгите е, че те са посветени на антиутопията на комунизма. Събитието бележи 250-ия ден от началото на руската агресия в Украйна. 

Сред заглавията са "1984" на Джордж Оруел, "Всичко свое нося със себе си" на Херта Мюлер, "Задочни репортажи" на Георги Марков, "Русия на Путин" на Анна Политковская, "Книга за смеха и забравата" на Милан Кундера, "Архипелаг ГУЛаг" на Александър Солженицин, "Пътувания из Украйна и Русия" на Йозеф Рот, "Майстора и Маргарита" на Михаил Булгаков и др.

Снимка: Facebook/Sketches of Sofia

В литературното четене с избрани откъси ще участват известни писатели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Министър Атанас Запрянов е готов да продължи работата си в новия служебен кабинет

Военният министър Атанас Запрянов потвърди пред журналисти, че ще приеме да остане на поста, ако му бъде предложено, и в следващия служебен кабинет. “ Основен дългосрочен приоритет в следващия служебен мандат ще бъде личният състав – ще разработим..

публикувано на 24.08.24 в 15:09
Илияна Йотова

Президентът няма да назначи служебен кабинет с вътрешен министър Калин Стоянов

Димитър Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи честни и прозрачни избори и да имаме ново правителство след няколко месеца , заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в честванията на Шипка по..

публикувано на 24.08.24 в 13:17
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00