Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 250-ия ден от войната в Украйна в София ще четат за свободата

Снимка: Facebook/Miroslav Borshosh

Артинсталация "Четем за свободата" нареди Столична община на стълбите пред Паметника на съветската армия в София. Общото между заглавията на книгите е, че те са посветени на антиутопията на комунизма. Събитието бележи 250-ия ден от началото на руската агресия в Украйна. 

Сред заглавията са "1984" на Джордж Оруел, "Всичко свое нося със себе си" на Херта Мюлер, "Задочни репортажи" на Георги Марков, "Русия на Путин" на Анна Политковская, "Книга за смеха и забравата" на Милан Кундера, "Архипелаг ГУЛаг" на Александър Солженицин, "Пътувания из Украйна и Русия" на Йозеф Рот, "Майстора и Маргарита" на Михаил Булгаков и др.

Снимка: Facebook/Sketches of Sofia

В литературното четене с избрани откъси ще участват известни писатели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спомен за оперния бас Борис Христов като емблема на България от края на XX в.

Фотоизложба, посветена на личността на големия български оперен бас Борис Христов може да бъде разгледана до 28 август в София. Експозицията се организира от отдел "Култура, археология и културно наследство" на община Пловдив и е по повод 110 години..

публикувано на 25.08.24 в 10:05
Атанас Зафиров

БСП ще се яви на изборите в обединение с 20 партии

Двайсет леви формации ще подпишат до края на следващата седмица коалиционно споразумение за общо явяване на следващите парламентарни избори, съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той поясни, че партията му е в напреднал..

публикувано на 25.08.24 в 09:43

Българският парламент грейна в синьо и жълто по случай Деня на независимостта на Украйна

По случай Деня на независимостта на Украйна историческата сграда на българския парламент беше осветена с цветовете на украинското знаме. “ Отбелязването на Деня на независимостта на Украйна е израз на солидарността на България със стремежа на..

публикувано на 25.08.24 в 09:02