Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър и Виктория – най-предпочитаните имена за новородени през 2022 г.

Снимка: nsi.bg

За поредна година най-предпочитаните имена за кръщаване на новородени в България са Александър и Виктория, съобщават от Националния статистически институт. През 2022 г. в топ 5 на най-често срещаните имена при момичетата се нареждат още Мария, Никол, София и Рая. При момчетата другите имена от челната петица са Георги, Мартин, Калоян и Борис.

Общо за населението при жените най-популярни са имената Мария, Иванка и Елена, а при мъжете – Георги, Иван и Димитър, а фамилиите – Иванов/а, Георгиев/а, Димитров/а.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР препоръчва на гражданите да не пътуват до Израел

Пътуванията до Израел и пребиваването в страната да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветват от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Всички граждани, пристигащи и напускащи Израел чрез летище..

публикувано на 29.09.24 в 14:38

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..

публикувано на 29.09.24 в 09:04