Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Над 80 000 са били към края на 2024 г. хората с пенсии и добавки, отпуснати по еврорегламенти и международни договори, отчита Националният осигурителен институт. Това са българи, работили в 44 държави от ЕС и страни, с които България има договорни..
САЩ въведоха в действие санкциите срещу сръбската петролна компания След осем отлагания, от 9 октомври са в сила санкциите на САЩ срещу сръбската петролна компания НИС – "Нефтена индустрия Сърбия" , съобщи сръбското радио и телевизия (РТС)...
Близо 170 представители на германския бизнес, експерти, представители на институции и дипломатически мисии се включиха в икономическия форум "Румъния и България – растеж, динамика, бъдеще", състоял се на 8 октомври в сградата на..
Представяне на културното наследство на Азербайджан в София организира за поредна година общественото сдружение "Подкрепа за развитието на..
Гнездящата популация на белия щъркел – една от най-обичаните птици у нас, се е увеличила с 33 процента през последните години, показват данните от..
В петък , 10 октомври, минималните температури ще са от 5 до 11°, в София – 7°. През деня облачността над страната ще е променлива, на места по-често..