Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Японско-български център в България ще разработва нови млечни продукти

Снимка: mi.government.bg

Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката  Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътищата са проходими при зимна обстановка

Сняг вали над по-голямата част от страната страна, видимостта на Троянския проход е до 30 метра, а на Прохода на Републиката – до 50 метра, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Обилен е снеговалежът по автомагистрала "Струма" в..

публикувано на 18.02.25 в 08:30

"Агра 2025" среща науката с практиката

Най-новите технологични решения, продукти и проекти в областта на земеделието и агроиндустрията, ще бъдат представени на изложението "Агра 2025" в залите на Международния панаир в Пловдив, съобщава БТА. Тазгодишното 33-то издание на форума..

публикувано на 18.02.25 в 07:10

Валежите продължават и във вторник, по-значими – в Източна България

Във вторник , 18 февруари , минималните температури ще бъдат между минус 5 и 0°. В София ще е около минус 5°. В по-голямата част от страната ще се задържи студено, облачно, с валежи от сняг, в крайните югоизточни райони – от дъжд. Снежната..

публикувано на 17.02.25 в 17:40