Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Министерският съвет одобри подписването на Споразумение за сътрудничество в областта на сигурността между България и Украйна и присъединяването на страната ни към представения по време на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли "Компакт за..
Външното ни министерство е в постоянен контакт с посолствата ни в Бейрут, Тел Авив и Техеран. Дипломатическите ни мисии в Ливан, Израел и Иран продължават да работят. Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в..
Категорично осъждаме продължаващите ракетни удари на Иран срещу Израел, подкрепяме регионалната стабилност и сигурността на държавата Израел, се казва в позиция на Министерството на външните работи, качена в мрежата "Екс". Заради напрежението..
Поради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA), “България Еър” анулира..
Семинар на тема "Науката в Антарктида - България и Испания в Антарктида" ще се проведе днес, 3 октомври, в зала "Яйцето" на Софийския университет..
Запазва се висок интересът на гръцките младежи да се обучават във Военноморското училище във Варна. В момента 350 младежи от южната ни съседка се..