Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Японско-български център в България ще разработва нови млечни продукти

Снимка: mi.government.bg

Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката  Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Андрей Новаков от ЕП: България е незаобиколим фактор в региона

България да получи целево финансиране за отбрана – това е било поискано от българския евродепутат от ЕНП Андрей Новаков от новия комисар по отбраната на Европейската комисия (ЕК). Стратегическото обсъждане на средствата за отбрана и изработването на..

публикувано на 17.02.25 в 16:10

Софийското летище работи при зимни условия

Летище София работи нормално при зимни условия, съобщи БТА. Пистата за излитане и кацане, рульожките за маневриране и перонът са почистени. Самолетите се третират против обледеняване. Желателно е пътниците е да идват на съответния терминал на..

публикувано на 17.02.25 в 15:18
Ивайло Вълчев, Ирина Недева и Андрей Ковачев

Конкурентноспособността е ключова тема в ЕП според български евродепутати

По време на последната сесия на Европейския парламент в Страсбург бяха представени най-важните параметри в бюджета на ЕС за следващите седем години, изключително сложна процедура, която изисква пълно съгласие между държавите-членки, и е допълнително..

публикувано на 17.02.25 в 11:10