Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Европейският екологичен фестивал "Зелена вълна – 21 век" се завръща в Кърджали с практически обучения, прожекции и дискусии, информира БНР Кърджали. Целта на събитието на 9 и 10 октомври е да повиши готовността на хората да реагират при реални..
"Обезпечаване на сигурността на прехода към еврозоната" – така е озаглавен форумът, посветен на мерките за сигурност при въвеждането на еврото, който ще се проведе днес в София. Той е организиран от Асоциацията на индустриалния капитал в България..
В четвъртък , 9 октомври, над източната половина от страната облачността ще остане значителна. В сутрешните часове на много места все още ще има валежи от дъжд, които през деня ще отслабват и спират. В западната половина вероятността за валежи..
На официална церемония в Берлин българският разследващ журналист Христо Грозев получи наградата си за Европейски журналист на годината. Той беше..
Започва най-голямото лекоатлетическо събитие в България – Wizz Air Sofia Marathon 2025 . На 11 и 12 октомври улиците на София ще се превърнат в..
Белоградчишкото село Салаш е домакин на второто издание на единствения по рода си Фестивал на трънката. По нашите земи диворастящото растение от..