Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на Антарктика в Софийския университет с гост Христо Пимпирев

Снимка: Facebook / Sofia University

Ден на Антарктика ще се проведе на 11 април от 10:00 часа в аулата в Ректората в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Организатор на събитието е Геолого-географският факултет на университета и е по случай 60-ата годишнина на факултета. 

Председателят на Българския антарктически институт проф. д-р Христо Пимпирев ще разкаже за романтичните години в българските антарктически изследвания. Златил Вергилов ще разкаже за премеждията по време на първата българска експедиция през 1987/88 година. Гл. ас. д-р Дочо Дочев ще разкаже за българските палеонтоложки изследвания на остров Ливингстън. Ще има и още много други интересни и вълнуващи разкази.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Връщането на наборната военна служба може да дойде на дневен ред, ако не се запълнят вакантните места в армията

Засега не предвиждаме и не предлагаме на българския парламент да връща наборната военна служба , заяви пред БНР служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той изрази надеждата с повишването на заплатите на военнослужещите от догодина да се..

публикувано на 08.09.24 в 13:38
Бойко Борисов

Позиционирал съм се за първа политическа сила, ДПС не са ме подкрепяли за нещо

“ Това, в което е прав президентът, е че всички трябва да се позиционират .” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на очакванията на президента Румен Радев партиите да се позиционират и да предприемат адекватни действия по фундаментален за..

публикувано на 08.09.24 в 12:17
Илхан Кючюк

Евродепутатът Илхан Кючюк се усъмни, че Делян Пеевски е член на ДПС

Евродепутатът Илхан Кючюк, който застана на страната на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, постави под съмнение членството в партията на оглавилия другото крило Делян Пеевски. “ Всички знаехме, че г-н Пеевски през годините е от..

публикувано на 08.09.24 в 11:32