Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебното правителство работи на пълни обороти за индустриалните зони

Александър Пулев
Снимка: mig.government.bg

Работим на пълни обороти, за да подкрепим изграждането на индустриалните зони. Това заяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев на среща "Индустриалните зони – растеж за общините и регионите", на която присъстваха представители на местната власт. Събитието е във връзка с предстоящото кандидатстване по една от важните процедури от Плана за възстановяване и устойчивост – за развитие на индустриалните зони и паркове в страната. Бюджетът на процедурата е 212 млн. лв., като минималният размер на безвъзмездната помощ за проект е 1 млн. лв.

"Много хора ме питат защо България към настоящия момент не е успяла да се пребори за ключов стратегически инвеститор в сегмент "Производство". Отговорът е ясен – до този момент държавата не беше създала предпоставки за привличането на подобен род инвеститори. Липсвала ни е една проактивна позиция, досега държавата е реагирала реактивно", каза Пулев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

България иска облекчаване на вноса на български селскостопански продукти в Китай

На българо-китайски бизнес форум в София президентът Румен Радев изтъкна пред представителите на китайския бизнес предимствата на бизнес средата в България и наличието на висококвалифицирани специалисти. "Няма кола, произведена в Европа, която да..

публикувано на 12.09.24 в 14:38

Президентът: Нашето общество очаква отстояването на националните интереси

Преодоляването на политическата криза изисква връщането на принципите в политиката и партиите да осъзнаят много ясно, че доверието е залогът за техния успех, изтъкна пред журналисти президентът Румен Радев по повод предстоящите избори. По думите..

публикувано на 12.09.24 в 13:16