Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебното правителство работи на пълни обороти за индустриалните зони

Александър Пулев
Снимка: mig.government.bg

Работим на пълни обороти, за да подкрепим изграждането на индустриалните зони. Това заяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев на среща "Индустриалните зони – растеж за общините и регионите", на която присъстваха представители на местната власт. Събитието е във връзка с предстоящото кандидатстване по една от важните процедури от Плана за възстановяване и устойчивост – за развитие на индустриалните зони и паркове в страната. Бюджетът на процедурата е 212 млн. лв., като минималният размер на безвъзмездната помощ за проект е 1 млн. лв.

"Много хора ме питат защо България към настоящия момент не е успяла да се пребори за ключов стратегически инвеститор в сегмент "Производство". Отговорът е ясен – до този момент държавата не беше създала предпоставки за привличането на подобен род инвеститори. Липсвала ни е една проактивна позиция, досега държавата е реагирала реактивно", каза Пулев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Регистрирани за изборите са 28 партии и 11 коалиции

За предстоящите предсрочни избори на 27 октомври 28 партии и 11 коалиции подадоха документи за участие. Предизборната кампания за седмите, в рамките на 4 години, парламентарни избори започва на 27 септември. ЦИК регистрира всички партии и..

публикувано на 12.09.24 в 10:31

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15