15 деца от 3-ти клас в началното училище "Камило Сиенфуегос" в Хавана се включиха в "Готварска работилница" в ресторант "България" и се запознаха с някои от тайните на българската кухня.
В рамките на инициативата "Месец на Европа в Куба" децата се научиха да точат кори и да приготвят традиционна българска баница. Разбира се, после изядоха сътвореното, танцуваха и се веселиха от сърце, съобщават от посолството на България в Хавана. На събитието присъства и българският посланик Тодор Кънчевски. Всички участници получиха почетни значки на България.
Снимки: Facebook / Посолство на България в Куба
В София днес, 3 юли, ще бъде представено второто издание на романа "Преселници" от Константин Петканов (1891-1952). Събитието ще се проведе от 18.00 ч., в Клуба на офицерите от запаса и резерва на улица "Урвич" 1-3, съобщават организаторите от..
Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова (АРБОМ), заедно с партньора си Никола Рахнев от Гората.бг обявиха конкурс с награда - незабравима почивка в България за учениците от 9, 10, 11 и 12 клас. "По време на абитуриентските балове..
Международен научен форум "Културни мостове: истории за значими българи в Сърбия" се проведе в края на юни в гимназията "Св.св. Кирил и Методий" в Цариброд. Събитието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и..
На 8 юли в Арт салона на БНР-Варна ще се състои церемония по обявяване лауреатите от международния литературен конкурс "Изящното перо-2024" и..