15 деца от 3-ти клас в началното училище "Камило Сиенфуегос" в Хавана се включиха в "Готварска работилница" в ресторант "България" и се запознаха с някои от тайните на българската кухня.
В рамките на инициативата "Месец на Европа в Куба" децата се научиха да точат кори и да приготвят традиционна българска баница. Разбира се, после изядоха сътвореното, танцуваха и се веселиха от сърце, съобщават от посолството на България в Хавана. На събитието присъства и българският посланик Тодор Кънчевски. Всички участници получиха почетни значки на България.
Снимки: Facebook / Посолство на България в Куба
Макар светът да изглежда на една ръка разстояние – щом се доверим на технологиите, за да опознаем частица от него са необходими години труд и задълбочаване в материята, особено когато става дума за страната, от която произлизат корените ни. В процеса..
Икона на Светите равноапостолни братя Кирил и Методий се съхранява в етнографския музей на мултикултурното бесарабско село Виноградовка, Украйна. Светинята е част от постоянната музейна експозиция, посветена на културно-историческото наследство на..
Книгата "Хъш. Седем плюс седем по Рихтер" на Ангел Колев ще бъде представена на 19 юни от 19:00 ч. местно време в Генералното консулство на България в Ню Йорк, информират от димпломатическото представителство. Литературното събитие се организира от..
Макар светът да изглежда на една ръка разстояние – щом се доверим на технологиите, за да опознаем частица от него са необходими години труд и..
Град Пордим се побратими с Комуна Московей, в район Кахулский на Молдова, съобщи за БТА председателят на Общинския съвет в Пордим Катя Димитрова...